Cum la Sârcova promovează îmbătrânirea activă și integrarea socială a vârstnicilor

Centrul Comunitar ”Oameni pentru Oameni” a fost inaugurat miercuri în satul Sarcova, raionul Rezina. Astfel a fost realizată încă o iniţiativă a Grupului de iniţiativă ”Oameni pentru Oameni” și Primăriei Sârcova. 

După cum s-a menţionat în cadrul evenimentului, cel puțin 30 de persoane în etate vor beneficia în perioada rece a anului de un prânz cald la Cantina socială amenajată în incinta Centrului. Iar cei 200 de vârstnici din localitate vor avea ocazia să participe aici la diverse activități artizanale, gastronomice,  de sănătate, sportive, teatrale, muzicale, etc. Activitățile sunt organizate de 40 de persoane în etate, membre ale Grupului de inițiativă, locuitori ai satului, care își propun să promoveze îmbătrânirea activă și integrarea socială a vârstnicilor.

Centrul Comunitar „Oameni pentru Oameni” a fost creat la propunerea Grupului de inițiativă cu suportul financiar al societăţii Crucea Roșie din Elveția şi Primăriei Sârcova în cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, implementat de către “HelpAge International”.

La eveniment au participat Tatiana Sorocan, directoarea “HelpAge International” şi 3 membri ai grupului de evaluare a proiectului SIDA.

Distribuie

Lasă un răspuns