Cum explică Sergiu Miron demisia sa din funcţia de vicepreşedinte al raionului Orhei

Liberalul Sergiu Miron, care a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al raionului Orhei, îşi explică gestul prin dorinţa celor din Partidul Liberal de a fi în pas cu reorganizările şi optimizările ce se operează în sectorul public, la diverse niveluri, relatează radioorhei.info.

Miron a declarat pentru sursa citată că a hotărât prin exemplul personal să arate cum se poate de contribuit la optimizarea cheltuielilor şi de aceea a eliberat unul din cele trei fotolii de vicepreşedinte al raionului Orhei. În acelaşi timp, fostul demnitar spune că nu ştie dacă funcţia din care a demisionat va rămâne vacantă.

Consiliul Raional Orhei a aprobat miercuri demisia lui Sergiu Miron, care era responsabil de economie, investiţii şi construcţie. Vicepreşedintele liberal a deținut această funcţie după ce, în rezutatul alegerilor locale din 2015, a fost constituită alianța de guvernare PD-PL-PPEM.

La conducerea raionului se menţine un alt reprezentant al Partidului Liberal, Dorin Zghibarță, iar cea de-a treia funcţie de vicepreşedinte este ocupată de reprezentantul PPEM, Ilie Rabii.

De notat că atât în precedenta legislatură, cât şi în cea actuală, unii consilieri au opinat  că raionul Orhei nu are nevoie de trei vicepreşedinţi şi că trebuie de revenit la organigrama veche – cu două unități de vicepreşedinte.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns