Cu gândul la Dumnezeu și la cultura strămoșească

În a treia zi de Sfintele Paşti, sute de locuitori ai raionului Şoldăneşti s-au adunat la mănăstirea Cuşelăuca, pentru a participa la Festivalul–concurs al cântecului pascal „Cu gândul la Tine, Doamne”. Au evoluat coruri bisericești, colective de artişti amatori de copii şi maturi, soliști.
În  opinia juriului, ediţia din anul curent a fost una deosebită, prima după canonizarea fericitei Agafia, ocrotitoarea așezământului sfânt. Sfânta Agafia a proorocit că nu va lăsa niciodată mănăstirea.
Frigul şi vântul de afară nu au fost pentru artişti o piedică să-şi demonstreze dragostea pentru Dumnezeu și cultura strămoșească. Drept răsplată, pe cei mai talentați, juriul i-a apreciat cu diplome şi premii băneşti.
Potrivit președintei raionului Svetlana Rotundu, președinta juriului, la capitolul colective de maturi care promovează muzica pascală, premiul întâi a fost acordat corului bisericii Sf. Nicolae din Cotiujenii Mari. Locul doi l-a ocupat ansamblul folcloric ”Lozioara” din Șoldănești, iar locul trei - ansamblul folcloric ”Mugurașii” din satul Parcani.
Între colectivele de copii, diploma și premiul I au fost acordate ansamblului de copii de la Gimnaziul Găuzeni. Locurile doi şi trei le-au împărțit ansamblurile de fluieriști ”Crăițele” din Cobâlea şi cel din Sămășcani.
Cu diplome și premii au fost apreciate și numerele prezentate de artiştii amatori din Găuzeni, Olișcani Pohoarna.
În imagine: Colectivul de copii din Găuzeni, apreciat cu locul I.
Natalia Rotari
 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns