Cu Doamne ajută și lume multă începem anul 2019

A fost o zi deosebit de frumoasă, cu soare, zăpadă şi voie bună.

 

Nici un lucru nu apare fără motiv, totul apare pe o temelie oarecare, dintr-o anumită necesitate, afirma Democrit. Nu a apărut fără motiv nici necesitatea desfăşurării Iarmarocului de caritate, al doilea an consecutiv, în satul Cinișeuți, raionul Rezina. El are drept scop colectarea de fonduri pentru anumite acţiuni sociale.

 

În 2018 la Iarmarocul de caritate au fost colectate resurse financiare pentru deschiderea cantinei sociale. În acest an Iarmarocul a fost organizat din inițiativa AO Speranța, condusă de Ana Maznic, cu participarea unei echipe de voluntari din ansamblul Moştenitorii în scopul de a aduna fonduri pentru amenajarea în sat a unui scuar pentru vârstnici și persoane cu dizabilități.

Principiul nostru este: suntem toti triști, dar sunt şi mai triști ca noi – să mergem la ei!

La realizarea ideii au contribuit agenții economici din sat sat ÎI Cozacenco Ludmila, SRL Regional Meat, SRL Corovai Andrei, ÎS Ocolul Silvic Cinișeuți, SRL Alfidcom, ÎI Țâganiuc Valentina, SRL Cinmar-agro, colectivele Grădinițelor de copii Mesteacănul și Ghiocel. Şi-a prezentat lucrările meșterul popular Valeriu Roșca, iar mai multe gospodine au scos la tarabe copturi delicioase. Cu un sprijin financiar a venit și AO HelpAge International. În calitate de oaspeţi i-am avut pe vo-luntarii de la organizaţia nonguvernamentală Razele Speranței din Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina.

Foarte solicitate au fost bucatele tradiţionale: mămăliga, fripturica și costița de porc, sarmalele, izvarul, comercializate la prețuri simbolice de 5-10 lei.

Cu un bogat program de cântece, colinzi și urături a bucurat publicul ansamblul Moștenitorii, dar şi voluntarii din Pripiceni-Răzeşi.

Toți am trăit sentimente frumoase, am avut întâlniri de suflet cu oaspeții și consătenii…  În cadrul iarmarocului au fost colectaţi 6488 de lei. Cu susținerea Consiliului Local, dar şi al consătenilor noştri, tuturor oamenilor cu suflet mare credem că vom reuşi să realizăm proiectul. Doritorii de a contribui la această intenţie se pot adresa la Asociația Obștească pentru îngrijirea medico-socială a persoanelor social vulnerabile Speranța din s. Cinişeuți.

Liubovi Golub

 

Distribuie

Lasă un răspuns