Cu cât şi pentru cine energia electrică posibil se va ieftini de la 1 iulie

De la 1 iulie c. tariful la curentul electric livrat de companiile de distribuţie şi furnizare se poate reduce cu 10-13%. Aceasta urmare a solicitărilor depuse încă la finele lunii aprilie de grupul “Gas Natural Fenosa” şi apoi şi de “FEE Nord” şi “RED Nord”, informează www.diez.md.

Potrivit unor calcule efectuate de ANRE, preţurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice ar urma să includă şi suplimentele tarifare, care de fapt sunt în favoarea consumatorilor, notează mold-street.com.

Astfel la energia electrică furnizată la tarife reglementate de către “Gas Natural Fenosa Furnizare” SRL pentru consumatorii casnici ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele de tensiune joasă (0,4 kV) tariful va scădea cu 25 de bani, de la 199 bani la 174 bani/kWh.

Pentru consumatorii ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune medie (6–10 kV) tariful ar urma să scadă cu 24 de bani: de la 182 bani/kWh la 158 bani/kWh, iar la consumatorii, ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de înaltă tensiune (35; 110 kV) tariful ar urma să coboare cu 21 de bani: de la 153 bani/kWh la 132 bani/kWh.

În cazul consumatorilor casnici din nordul ţării deserviţi de compania statului “FEE Nord” preţul reglementat ar urma să fie de 191 bani pentru un kWh, comparativ cu 212 bani pentru un kWh, cât este în prezent. Altfel spus populaţia din zona deservită anterior de “RED Nord-Vest” va achita un tarif cu circa 10% mai mic decât în prezent, dar cu circa 17 bani mai mare decât cea deservită de  “Gas Natural Fenosa”.

Foto simbol economica.net

Distribuie

Lasă un răspuns