CS Sărăteni – mai puţine persoane monitorizate

Centrul de Sănătate Sărătenii Vechi, unul din cele mai mari în zonă, are acum sub supraveghere 68 de persoane din rândul celor reveniți de peste hotare, față de 160 pe parcursul săptămâinilor trecute.

Anastasia Coșneanu, asistentă medicală superioară la instituția respectivă, ne-a spus că îngrijorarea cea mai mare o trezesc persoanele care se întorc din străinătate or, trebuie să treacă câteva zile până când de la punctul de traversare a frontierei parvine în localităţi lista persoanelor respective.

”Țin să mulțumesc tuturor primarilor, șefilor de post, angajaților de la oficiile medicilor de familie din localități, care au acţionat în unison cu noi, au dat dovadă de responsabilitate şi au convins aceste persoane nu numai să stea acasă, dar și să se izoleze, să nu intre în contact cu apropiații din cadrul familiei. Aceste persoane sunt obligate să anunțe zilnic, pe parcursul a două săptămâni, oficiul medicilor de familie despre starea sănătății  lor.

Avem în teritoriu numai un caz de Covid-19, este vorba de o tânără din Ratuș care s-a infectat aflându-se la Chișinău și se tratează acolo. Instituția noastră activează în regim obişnuit, la fel și oficiile medicilor de familie. Important este ca lumea să stea acasă, să nu iasă prin localitate decât în cazuri de strictă necesitate, să păstreze distanța socială, să se spele cât mai des pe mâini”, a precizat asistenta superioară de la Sărătenii Vechi.

Ion Cernei    

Distribuie

Lasă un răspuns