Crearea de locuri de muncă la Orhei– suport pentru dezvoltarea economiei ţării

Compania japonezo-germană “Sumitomo Electric Bordnetze SE” (SEBN) și-a deschis oficial filiala de producție “SE Bordnetze” SRL (SEBN MD) din Orhei luni. Noua structură demonstrează extinderea companiei și, totodată, este o investiție majoră în economia R.Moldova. De asemenea, compania consideră oferirea de noi locuri de muncă drept o contribuție semnificativă în dezvoltarea pieței locale a muncii.

La ceremonie au participat prim-ministrul Pavel Filip, președintele raionului Orhei, Tudor Golub, factori de decizie de la Compania “Sumitomo Electric Bordnetze SE”.

   „Vreau să le mulțumesc acționarilor pentru decizia de a lansa acest proiect în Moldova și vă asigur că vor fi depuse toate eforturile necesare pentru ca acest proiect să devină unul de succes”, a menționat în cadrul ceremoniei Igor Corman, director financiar “SE Bordnetze” SRL.

Jerzy Laluk, director de producție “SE Bordnetze” SRL a accentuat: “Capitalul japonez, tehnologia germană și implicarea angajaților vor contribui la dezvoltarea întreprinderii. Construcția întreprinderii, cu suprafața de 27 000 metri pătrați, a început în august 2016. În prezent, SEBN MD are aproximativ 500 de angajați și planifică să crească numărul acestora până la 2500. Filiala va produce cablaje electrice pentru automobile”.

    SE Bordnetze SRL este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze și a fost înregistrată în decembrie 2015. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, localizată în orașul Orhei, R. Moldova.

    Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați din 15 țări. SEBN este membru al grupului japonez Sumitomo Electric Industries, care are o istorie de peste 400 de ani, cu aproape 400 de filiale în toată lumea. Portofoliul producătorului include sisteme de cablaje, componente electrice și electronice. Clienții Sumitomo Electric Bordnetze sunt, în mod special, cei din Grupul Volkswagen – mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche.

În imagine: Acţionari ai companiei, prezenţi la ceremonie de lansare a fabricii din Orhei, alături de Igor Corman, director financiar “SE Bordnetze (al doilea din stânga),

 

                                                          Reporter ”C”

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns