CR Orhei s-a întrunit în ședință extraordinară înainte de a expira starea de urgență în țară

Consiliul Raional Orhei a fost convocat în ședință extraordinară, în seara zilei de 14 mai, printr-o dispoziție semnată de președintele raionului Dinu Țurcanu. Faptul că ședința a fost convocată în perioada stării de urgență a făcut fracțiunea PSRM s-o boicoteze, relatează radioorhei.info.

Potrivit unui demers venit din partea celor 3 consilieri socialiști, în perioada situației excepționale orice întrunire este interzisă, motiv pentru care respectivii și-au anunțat absența. În afară de consilierii PSRM au mai absentat încă 4 aleși locali, printre care și consilierul Evgheni Pisov, căruia medicul i-ar fi interzis să participle la ședință. Astfel la întrunirea Consiliului au participat 27 din cei 35 de consilieri.

Aleșii locali au examinat câteva proiecte de ordin financiar. Deși în notele informative la acestea era scris că proiectele au fost expuse pentru consultări publice cu cetățenii, pe site-ul Consiliului Raional Orhei, unul dintre acestea în dimineața zilei de 14 mai lipsea. Apropo, documentul respectiv prevedea alocarea a peste două milioane de lei pentru reconstrucția rețelei de iluminare în localitatea Bulăiești.

 

Distribuie

Lasă un răspuns