Copiii din Scorţeni pun roboţii la treabă

Echipa “Future robot team” de la Gimnaziul ”Nicolae Holban” din Scorțeni, compusă din cinci băieți și două fete, împreuna cu profesoara Ana Florea, au participat la competiția de robotică “FIRST Lego League Moldova”. Aceasta s-a desfășurat în perioada 24-25 februarie la Chișinău, unde au prezentat câteva proiecte interesante.

După cum a relatat pentru ”C” directoarea instituției, Angela Frunză, despre concursul respectiv elevii au aflat de pe un site.

”Noi am prezentat un sistem de purificare a apei potabile, care a fost apreciat de către juriu. Astfel ne-am situat pe locul 11, ceea ce nu este rău, dacă ținem cont de faptul că la competiția respectivă au participat peste 500 de elevi din toată țara”, a remarcat dna Angela Frunză.

Ana Florea, profesoară de informatică spune că a fost o mare provocare pentru elevi să se antreneze în acest concurs:

”Am avut mai multe instruiri în cadrul proiectului, menite să trezească ingeniozitatea elevilor. Lucrăm zi de zi în cadrul unor cercuri de inventică, iată de ce succesul obținut nu este întâmplător. Sistemul nostru de purificare a apei este complet automatizat, el se declanșează de la zgomotul produs de descărcările electrice în atmosferă. Apa de ploaie vine singură printr-o conductă în sistemul de purificare, unde se procesează în filtre, iar în pahar avem apă fără impurități biologice sau chimice”, ne spune profesoara.

Dna Tamara Verejan, primara satului Scorțeni, pedagogă de profesie, a menționat că ştie prea bine ce eforturi cere participarea la asemenea competiţii şi din partea elevilor, şi a profesorilor:

”Ne bucură mult faptul că elevii noștri participă la diferite concursuri și manifestări de nivel republican. Suntem foarte recunoscători cadrelor didactice. Participarea în asemenea proiecte contribuie la dezvolta-rea intelectuală, profesională și personală a copiilor, a remarcat dna primară.


Ion Cernei

 

Distribuie

Lasă un răspuns