Copii şi maturi, au pledat pentru o familie sănătoasă  

O acțiune originală dedicată familiei au organizat duminică medicii de la Centrul de sănătate prietenos tinerilor (CSPT), în comun cu Direcția Asistență Socială şi Protecţia Familiei Telenești, Biblioteca Publică raională “V.Alecsandri” și copiii-voluntari de la școlile din centrul raional și din satele megieşe. Acţiunea s-a desfăşurat în parcul orășenesc.

Dialogul încrederii  a  avut un impact surprinzător de pozitiv asupra tuturor participanţilor.

Mai multe persoane de diferite vârste și profesii au vorbit copiilor despre provocările și reușitele familiilor lor. Elena Hubencu, coordonatoare-șefă a CSPT, a remarcat că sunt organizate des acțiuni de felul acesta:

”Am mai organizat aici asemenea acțiuni dedicate combaterii tuberculozei, Zilei Mondiale a Apei, etc. Astfel reușim să creăm punți de dialog între medici, părinți și generaţia tânără pentru a le asigura un mod sănătos de viață. Acțiunea de azi este dedicată Zilei Familiei, dar întrucât duminica trecută a plouat, am reușit s-o organizăm astăzi”, ne-a spus dna Hubencu.

Psihologa Aliona Romașcu ne-a relatat că asemenea întâlniri au menirea să atragă atenția tinerilor asupra sănătății lor:

”De regulă, adolescentul sau tânărul poate să informeze maturii, inclusiv medicii, despre unele probleme de sănătate, dar poate să n-o facă din cauza unor situații delicate de ordin intim. Misiunea noastră este de a-i informa în cadrul unor atare activități despre agenda şi obiectivele centrului nostru și despre modalitățile de a-i ajuta în asemenea situații”, a remarcat dna Romașcu.

Tamara Cantaragiu, medică-ginecologă, ne-a relatat că instituția se axează pe șapte teme, inclusiv prevenirea violenței domestice, ”Trăiesc fără alcool, tutun și droguri„ ”Am grijă de corpul meu”, etc:

”Partea cea bună e că am reușit să atragem atenția celor tineri vizavi de problemele de sănătate. Precum vedeți, avem un contact viu cu ei”, a spus dna Cantaragiu.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns