Contractul de reabilitare a drumului local L165 a fost semnat

Procedura de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „Reabilitarea şi conectarea drumului local L165 la drumul naţional R20 şi coridorul regional nr.13″ a avut loc marţi, la Rezina.

După cum am mai relatat, proiectul prevede lucrări de reabilitare a drumului local L165 și conectarea a șase localități la drumul național R20 și coridorul regional nr.13 M2-R20. Serviciul de presă al ADR Centru relatează, că prin aceste activități pe drumurile res-pective se va îmbunătăți siguranța rutieră, va scădea gradul de impact asupra mediului înconjurător.

Realizarea activităților planificate în cadrul acestui proiect urmăreşte asigurarea unei conectivități rutiere durabile, în condiții de siguranță și cost-eficiente pe tot parcursul anului, pentru a sprijini dezvolta-rea regională și creșterea bunăstării populației din zona respectivă. Totodată această investiție este absolut necesară deoarece, prin reabilitarea acestui tronson de drum, vor fi create condiții de acces către localitățile izolate cu potențial turistic din raionul Rezina.

Contractul de finanțare în cadrul proiectului „Reabilitarea şi conectarea drumului local L165 la drumul naţional R20 şi coridorul regional nr.13″ a fost semnat de reprezentanții ADR Centru şi aplicantul proiectului, Consiliul Raional Rezina.

Suma totală a investițiilor necesare pentru realizarea proiectului este de 81 025 750 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 70 mln lei, contribuția din partea aplicantului fiind de 11 025 750 lei.

Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din FNDR suma de şapte milioane lei.

Aceste investiții vor reduce şi timpul de intervenție pentru serviciile situații excepționale, pompieri, urgență medicală, serviciile de pază de stat și particulare și echipele de deszăpezire.

Reprezentanții administraţiei publice locale își propun ca, prin reabilitarea drumului de importanță regională, să crească numărul de locuitori în cele șase localități conexe, dar și să stimuleze majorarea numărului agenților economici din această zonă, mai menţionează sursa citată.

În imagine: Reabilitarea şi conectarea drumului local L165 la drumul naţional R20 şi coridorul regional nr.13 va facilita creşterea fluxului de călători spre obiectivele turistice din satul Lalova şi Mănăstirea Ţâpova.

  Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia Ambasadei.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns