Constantin Codreanu: “Condamn acţiunile jandarmilor contra protestatrilor…”

”Condamn utilizarea puternic dispororționată a forței de către jandarmi contra protestatarilor pașnici în zilele de 10 şi 11 august 2018 și cer demisia Guvernului”,  se menţionează într-uncomunicat mediatizat de deputatul roman Constantin Codreanu:

Ptrivit palamentarului, protestele antiguvernamentale au fost determinate de gradul ridicat de corupție al actualei guvernări, precum și de adoptarea unui șir de măsuri menite să-i absolve de răspundere pe guvernanți, în condițiile în care exodul populației active din România este cel mai mare pe continent și situează România pe poziția a doua în lume, după Siria.

Jandarmeria a intervenit în forță, fără a fi necesar, folosind gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, inlcusiv contra copiilor și vârstnicilor, iar 548 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Asemenea intervenții violente ale agenților statului contra populației pașnice nu sunt necesare într-o societate autentic democratică, sunt puternic disproporționate și, astfel, condamnabile.

Deputatul Constantin Codreanu a mai declarat: ”Situația este deosebit de gravă. Inrtervențiile forțelor de ordine, cu autorizația prefectului municipiului București și a ministrului Afacerilor Interne, au avut un singur scop: intimidarea protestatarilor și suprimarea dreptului cetățenesc fundamental la întrunire pașnică și protest. Considerăm necesară convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară. Ministrul Afacerilor Interne și premierul trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a fost aplicată forța contra protestatarilor pașnici și să-și prezinte demisia. Așa se procedează într-o democrație autentică. În orice altă țară democratică întregul guvern și-ar fi dat de mult demisia într-o situație similară. Cu atât mai mult cu cât guvernul actual, devenit celebru pentru corupția sa și pentru tentativele de absolvire de răspundere a marilor corupți ai țării, ar urma să asigure președinția Uniunii Europene din ianuarie 2019. Avem nevoie de un Guvern curat și competent. Un guvern care să pună capăt exodului masiv al populației active a României și care să creeze condiții decente de muncă și de trai în țară.”

Distribuie

Lasă un răspuns