Consiliul ţine la control cheltuirea banilor publici

Secretara Consiliului Raional Şoldăneşti, Liuba Vidraşcu, trimestrial informează consilierii, dar şi opinia publică prin intermediul paginii web soldanesti.md despre mersul executării deciziilor adoptate anterior.

 Conform notei informative puse la dispoziţia consilierilor în şedinţa din 21 mai c., în două sesiuni ale Consiliului, desfăşurate în primul trimestru al a. 2020, au fost examinate 41 de proiecte de decizii, dintre care doar unul a fost exclus şi transferat pentru şedinţa următoare.

Potrivit dnei Vidraşcu, până la data sesiunii recente au fost executate integral 30 de decizii, iar două, care vizează alocarea de mijloace financiare din componenta raională a Direcţiei de Învăţământ sunt parţial executate, celelalte – în proces de realizare. Amintim că prin deciziile respective, adoptate în ianuarie şi martie c., Consiliul a alocat diferite sume Liceelor Teoretice Răspopeni, Cotiujenii Mari, „Ştefan cel Mare” şi „A. Mateevici” din Şoldăneşti, Gimnaziilor din satele Olişcani, Alcedar, Climăuţii de Jos, Pohoarna, Dobruşa, Cobâlea pentru lucrări de reparaţie, care sunt în proces de executare.

Sursa citată mai menţionează că se lucrează şi cu mijloacele financiare alocate din soldul disponibil al Consiliului Raional pentru reconstrucţia mormintelor frăţeşti din satele  Răspopeni, Cuşelăuca, Staţia Cobâlea, reparaţia capitală a bisericii din Dobruşa, construcţia bisericii din s. Rogojeni, demolarea sălii pentru sport de la Gimnaziul Alcedar, elaborarea proiectului de consolidare a blocului locativ din str. 31 August or. Şoldăneşti etc.

Sub semnul întrebării rămâne decizia cu privire la măsurile de organizare şi desfăşurare a odihnei de vară a elevilor în sezonul estival 2020, cauza fiind pandemia provocată de coronavirusul de tip nou Covid-19, menţionează dna Vidraşcu.

Totodată, în sesiunea din 21 mai Consiliul a repartizat noi sume considerabile instituţiilor de educaţie din teritoriu. Pentru reparaţia reţelelor electrice din interiorul clădirii Gimnaziului „D. Matcovschi” din Vadul Raşcov au fost alocaţi 403,2 mii lei; Gimnaziului Alcedar i-au fost alocaţi  237,7 mii lei pentru schimbarea geamurilor şi uşilor; Gimnaziului „S. Cibotaru” din Cobâlea – 213 mii lei pentru montarea învelişului artificial al terenului de fotbal şi amenajarea terenului aferent; Gimnaziului Poiana – 200 mii lei pentru construcţia tavanului în holul şcolii, schimbarea  a 2 uşi şi 2 vitralii; Gimnaziului Găuzeni – 103,5 mii lei pentru reparaţia capitală a cantinei.

 Tudor Iaşcenco

 

Distribuie

Lasă un răspuns