Consiliul Raional Şoldăneşti organizează  concursurile” Pedagogul anului” şi „Cei mai dotaţi elevi”

În perioada 06 decembrie 2018 – 15 februarie 2019, în raionul Şoldăneşti se desfăşoară etapa raională a concursului „Pedagogul anului”, în cadrul căruia va fi selectat câte un reprezentant pentru fiecare categorie de cadre didactice, care vor participa la etapa republicană.

Asta conform unei decizii recente a Consiliului raional Şoldăneşti, care a adoptat şi regulamentul de desfăşurare a concursului, a aprobat componenţa juriului care va evalua şi selecta concurenţii. Pentru organizarea concursului Consiliul a alocat din soldul disponibil al bugetului raional 40 mii de lei.

În aceeaşi şedinţă, în scopul dezvoltării aptitudinilor şi capacităţilor intelectuale ale elevilor, cointeresării lor în obţinerea unor rezultate notorii la învăţătură, consilierii au aprobat Regulamentul de desfăşurare a concursului raional „Cei mai dotaţi elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Şoldăneşti în anul de studii 2018-2019”. În decizie se mai stipulează că, lunar, Consiliul raional va aloca câte 5 mii de lei din soldul disponibil pentru bursele câştigătorilor în concurs. Mărimea şi beneficiarii burselor vor fi stabiliţi de o comisie de evaluare, componenţa căreia a fost aprobată prin decizia respectivă a Consiliului.

Reporter “C”

Foto simbol. Sursa: ImpulsTV

Distribuie

Lasă un răspuns