Consiliul Mondial Român susţine iniţiativa autorităţilor locale din R.Moldova

Consiliul Mondial Român, susţinând iniţiativa Reprezentanţei CMR – Canada, reprezentată de directorul Iacob Cazacu-Istrati, originar din s. Vadul-Leca, raionul Teleneşti,  a mediatizat o declaraţie în care salută şi susţine deciziile consiliilor locale din Republica Moldova de a declara comunele şi satele pe care le reprezintă legal unite cu România şi încurajează cetăţenii, alte autorităţi locale să urmeze exemplul acestora.

„Cerem autorităţilor RM să susţină iniţiativa cetăţenilor şi aleşilor locali în vederea rezolvării problemei reintegrării neamului, să nu întreprindă acţiuni de intimidare a celor care exprimă dorinţa sinceră şi speranţa firească a oamenilor şi să identifice căile optime de refacere a unităţii naţional-politice a poporului nostru, întrerupte brutal, cu forţa armelor, în 1940.

Cerem autorităţilor României să recunoască deciziile consiliilor locale care şi-au declarat unirea cu Ţara ca parte componentă a României”, se mai menţionează în declaraţia semnată de Mircea Popescu, preşedintele Consiliului Mondial Român.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns