Consilierii împart şi-şi fac parte

În şedinţa sa din decembrie c., Consiliul Orăşenesc Rezina a votat şi o decizie conform căreia fiecare dintre consilieri beneficiază de o indemnizaţie unică.

Pentru participarea la două şedinţe ale Consiliului orăşenesc din 8 decembrie 2018, când au fost examinate şi votate 34 de proiecte, inclusiv două care vizau bugetul oraşului pentru anul 2019, fiecărui consilier i s-a oferit  o indemnizaţie în mărime de 2000 de lei. Dacă pentru alte decizii unii consilieri au votat „împotrivă” ori s-au abţinut, proiectul privind indemnizaţia de 2000 de lei a fost votat unanim.

De obicei pentru fiecare şedinţă consilierii de Rezina primesc o indemnizaţie de 600 de lei.

De o  indemnizaţie similară au beneficiat şi consilierii raionali de Rezina, care au participat la cele două şedinţe consecutive din 7 decembrie c., la care de asemenea a fost votat bugetul raionului pentru 2019, dar şi alte proiecte de decizie.

În afară de cei 28 mii de lei destinaţi consilierilor, Consiliul raional a mai repartizat 1 mln 733,5 mii lei, dintre care – peste 970 mii de lei – Aparatului preşedintei raionului, redistribuiţi pentru diverse cheltuieli. Astfel 300 mii de lei vor constitui contribuţia Consiliului Raional la proiectul „Construcţia locuinţelor sociale pentru păturile socialmente vulnerabile”, alte 300 de mii sunt destinate pentru acoperirea cheltuielilor legate de lucrările de eficienţă energetică în şcolile raionului (nu se indică concret cine, când şi unde a efectuat aceste lucrări), 102 mii de lei – pentru izolarea termică a sediului Inspectoratului de Poliţie Rezina, câte 35 mii – pentru totalizarea activităţii autorităţilor publice locale în a. 2018 şi procurarea rechizitelor de birou pentru Aparatul preşedintei raionului  etc.

 

Foto simbol. Sursa: Sputnik.md

Reporter „C”

Distribuie

Lasă un răspuns