Conserve alterate

Fotografie primită la redacţia CUVÂNTUL-ui prin poşta electronică

 

În adresa săptămânalului CUVÂNTUL, prin poşta electronică, ne-au parvenit câteva imagini cu o conservă din carne plină cu viermi. Ulterior am văzut aceste imagini şi pe pagina grupului de pe facebook “Rezina în pericol”. Autoarea scria că a procurat conservele în magazinul “Linella” din Rezina şi preîntâmpina lumea să fie atentă când face cumpărături. 

Noi am trimis imaginile Direcţiei Raionale Siguranţa Alimentelor. Şeful interimar al Direcţiei, Valentin Botnaru, ne-a relatat:

“În ziua de 12 octombrie c., specialiştii instituţiei au efectuat la magazinul respectiv un control inopinat, unde au constatat că conservele din carne de porc înăbuşită cu denumirea “Pamapol”, producător “Pamapol” SA din Polonia, au ajuns în R.Moldova prin intermediul SRL “Spolem IMPEX”. Produsele sunt însoţite de Certificat sanitar veterinar emis la 29 august 2018, aviz sanitar şi factură fiscală. În magazine se respectă regimul de temperatură, în sala de comerţ este instalat termometru cu psihrometru şi temperatura se monitorizează zilnic. La momentul controlului în sala de comerţ erau + 15 grade, adică condiţiile corespundeau Certificatului sanitar veterinar, sistemul de aerisire funcţionează. Conservele de la rafturi nu prezentau semne de corozie, deformări de ambalaj. Administratoarea magazinului a spus că produsele de băcănie sunt aduse de la depozitul central al reţelei de comerţ “Linella” din mun. Chişinău. Direcţia Raională Siguranţa Alimentelor Rezina va întocmi un demers către Direcţia Municipală Siguranţa Alimentelor Chişinău privind examinarea problemei date la depozitul reţelei din Chişinău”, a specificat dl Botnaru.

Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns