Condiţii foarte bune pentru micuţii din Biești datorită poporului român

Duminică, la Bieşti, raionul Orhei, a fost sărbătoare: după o lungă vacanţă, a fost dată în folosinţă o parte a clădirii grădiniţei de copii “Ghiocel”. Lucrările au costat circa 1.4 milioane de lei, s-au efectuat din investiţiile acordate de către Guvernul României şi urmează să fie încheiate în martie anul viitor.

După cum ne-a relatat Ion Vlas, primarul comunei, grădinița din Bieşti este întreţinută integral din bugetul comunei şi este una din puținele în regiune unde părinții nu achită nici o taxă. Ea este frecventată de aproape 100 de copii.  

”După reparație condiţiile la grădiniţă se vor îmbunătăţi cardinal. Am cumpărat pentru bucătărie plită şi cuptor electric, lavoare, o mini-stație de filtrare a apei etc. Localul a fost izolat termic, este încălzit de o staţie de termoficare pe biocombustibil, au fost instalate panouri solare pentru încălzirea apei menajere”, a mai menționat primarul.

Lilia Lupan, șefa grădiniței a remarcat: ”După reparație avem condiții pentru a primi copii şi în grupele de creșă, de la vârsta de doi ani. Şi personalul didactic are toate posibilităţile pentru a munci eficient”.

Această reparaţie capitală s-a reuşit după 42 ani de la darea în folosință a grădiniței. La festivitate au participat de asemenea Iurie Leancă, vicepreședintele parlamentului, Ilie Rabii, vicepreşedintele raionului, Silvia Mustovici, șefa Direcției Generale Educație Orhei, Ștefan Mihalaș, șeful Inspecției Ecologice Orhei.

La serbare micuţii au prezentat un mic concert. Sursa foto BP Bieşti.

 

Ion Cernei                               

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns