COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

Corupţia în sistemul educațional rămâne o problemă larg răspândită în Republica Moldova, mai ales în capitală.

 

De peste 20 de ani, responsabilii din domeniu sunt conştienţi de gravitatea situaţiei, dar se fac a nu o vedea şi pasează responsabilitatea altor structuri ale statului. În mod special menționăm autoritățile de la Ministerul Educației care par a nu fi deranjate de colectările de sute de milioane lei în cadrul școlilor și grădinițelor. Aceasta a devenit de fapt o schemă infracțională, care funcționează sub umbrela sistemului educațional!

 

Ca urmare a activității acestui sistem infracțional de colectare a taxelor informale (estimate la 184 milioane lei anual doar în instituțiile preșcolare din mun. Chișinău), zeci de mii de părinți ai copiilor din școlile și grădinițele Republicii Moldova, sunt sistematic terorizați cu solicitări insistente de a achita bani „pentru binele copilului”.

 

         Iată de ce  AO Părinți Solidari lanseaza azi petiția  „Vrem educație fără fundație și asociație”. Petiția cere autorităților  implementarea de  mecanisme eficiente care să prevină fenomenul corupţiei din educație”.

 

Pețiția poate fi accesată AICI:

https://campanii.tv8.md/campaign/11/petition/5

 

Contact pentru presă: Director executiv AO „Părinți Solidari”                                                               Revenco Ala, tel: 068113191

 

13.09.2019

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns