Comunicat de presă Magazinele nealimentare își vor relua activitatea începând cu 27 aprilie

Magazinele nealimentare de toate tipurile cu excepția piețelor, inclusiv auto și a celor amplasate în centre comerciale sau Mall-uri își vor relua activitatea începând de luni, 27 aprilie 2020. Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Potrivit deciziei CSE, activitățile cu toate tipurile de mărfuri, prin unitățile comerciale specializate vor putea fi reluate cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției de COVID-19.

„Revenirea graduală la activitățile economice, care au fost suspendate odată cu instituirea Stării de Urgență este importantă atât pentru agenții economici, cât și pentru consumatori. Totodată, redeschiderea magazinelor în această perioadă implică și mai multă responsabilitate din partea antreprenorilor pentru protecția angajaților, dar și a cumpărătorilor. Trebuie să ne asigurăm că aceștia întreprind toate măsurile recomandate pentru a nu permite răspândirea infecției cu coronavirus”, susține ministrul Sergiu Railean.

Doar în municipiul Chișinău au fost înregistrate circa 30 000 de notificări de activitate comercială, inclusiv 17172 în comerț, 1938 în alimentație publică, 34 piețe, 6120 prestări servicii și 4661 notificări comerț ambulant.

Comunicatul de presă poate fi accesat și AICI.  

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

Ministerul Economiei și Infrastructurii                                      

al Republicii Moldova,

Piața Marii Adunări Naționale, 1

Tel: + 373 (022) 250-667

E-mail: presa@mei.gov.md

Site: www.mei.gov.md

 

Distribuie

Lasă un răspuns