Compozitoarea Daria Radu, oaspete la grădinița din Mândrești

Scrie muzică şi versuri pentru copii, de aceea a fost o adevărată sărbătoare pentru educatoarele şi micuţii de la Grădiniţa “Nicuşor” din satul Mândreşti să o aibă oaspete pe Daria Radu, compozitoare, interpretă, poetă, dirijoare de cor, profesoară, Maestră Emerită în Artă şi angajată a unei grădiniţe săteşti. Daria Radu a discutat cu picii de grădiniță despre lumea frumoasă a muzicii.

Audienţa a fost profund impresionată că una din cele mai prolifice compozitoare pentru copii activează nu în Capitală, dar în satul Sadova, raionul Călărași, la grădiniţa de copii.

”Vizita dnei Daria Radu a fost cel mai important eveniment cultural în raion. Dna Radu ne-a făcut cunoștință cu piesele ei de ultimă oră, ne-a donat cărți cu poezie și muzică”, ne-a relatat Eugenia Ioxa, șefa Direcției Generale Educație Telenești, prezentă la eveniment.                                                        

Daria Radu s-a născut la Redi-Cereşnovăţ, Soroca. Începe să compună muzică fiind încă elevă. Apoi a studiat la Colegiul de Arte din Soroca şi la Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chişinău. De aproape 40 de ani muncește în satul Sadova. Aici dirijează corul popular din localitate,  ansamblul de copii „Ţurţuraşii”, care iau premii şi trofee la concerte şi concursuri, este totodată şi conducătoare muzicală la grădiniţă. A semnat însă şi un şir de melodii de estradă, devenite şlagăre. Este autoarea / coautoare mai multor culegeri de cântece pentru copii, CD-uri. Are numeroase participări în cadrul unor concerte prestigioase, precum şi serate de creaţie la Palatul Naţional. Pentru activitate prodigioasă pe tărâmul artei muzicale s-a învrednicit de Titlul onorific „Maestră Emerită în Artă” şi Ordinul „Gloria Muncii”.

Reporter “C”

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns