Comisia privind investigarea fraudei bancare trebuie să constate că Procuratura a tergiversat examinarea cauzei

Comisia parlamentară privind investi-garea fraudei bancare trebuie să constate că Procuratura Generală, în ultimii ani, a tergiversat examinarea cauzei ce ține de furtul miliardului. De asemenea, aceeași comisie ar trebui să stabilească și coparticiparea altor instituții ale statului la înfăptuirea acestei fraude. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii Ora expertizei de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Expertul economic Veaceslav Ioniță a menționat că toate materialele care au fost incluse în raportul companiei Kroll sunt la Procuratură, care a tergiversat intenționat examinarea cauzei.

Avocatul Ion Crețu susține că Centrul Național Anticorupție a ridicat rulajele de la băncile fraudate încă de la începutul lunii decembrie 2014, după ce a fost acordată de Guvern garanția de stat. În plus, CNA putea urmări online toate tranzacțiile care se făceau în acea perioadă. „Pe data de 25-26 noiembrie sunt transferuri de 153 de milioane de euro, de 113 milioane de dolari și alte transferuri. Şi asta deja după ce a fost aprobată eliberarea garanției de stat”.

Și comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că față de Procuratură sunt pretenții foarte mari și această instituție deocamdată tace.

Distribuie

Lasă un răspuns