Colinde, poezii şi voie bună din partea Spiriduşilor

Încărcat de evenimente mari și mici, anul 2016 a plecat în neant și ne-a poposit unul nou-nouț: 2017, pe care ni-l dorim rodnic în activităţi și cu certitudine va fi ca atare, deoarece primii care ne-au pășit pragul Bibliotecii Publice “Mihai Eminescu” din Rezina cu urări de bine, noroc, voie bună au fost Spiridușii noştri de la Grădinița nr. 1: o adevărată sursă de inspiraţie pentru toată lumea.

De la copii la bunici, toţi suntem în stare să ni-i imaginăm pe micuţii din poveste cu urechi ascuţite în diferite ipostaze – Spiriduşii. Se spune despre ei că fac multe ghiduşii, că mereu sunt puşi pe pozne. S-au scris numeroase poveşti despre spiriduşi, s-au făcut filme, jocuri şi inspiraţia noastră nu se opreşte aici, deoarece pe parcursul anului vom parcurge cu ei “căi nebătătorite”, traversa „ape neîncepute”, vom gusta din mierea Orelor de poveste, a întâlnirilor cu personalități renumite din țară, cât și multe-multe altele!

Micii noştri oaspeţi, însoţiţi de personalul de la Grădiniţa nr. 1 din oraş, ne-au încântat cu frumoase poezii, colinde, cântece, dansuri lângă pomul împodobit. Și fiindcă Moș Crăciun ne-a părăsit meleagurile, plecând pe alte meridiane, la alți copii care îl aşteaptă, cea mai mare surpriză pentru Spiriduși a fost primirea cadourilor „transportate” de Roboțel-istețel care, cu deplasarea sa și sunetul „Go” a stârnit admirația nu numai a copiilor, dar și a adulților prezenți în sală!

Galina Davâdic, şefa BPR “Mihai Eminescu”, or. Rezina

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns