Colegul nostru şi-a dedicat cartea Centenarului Unirii

În cadrul proiectului „Românii din jurul României”, la finele acestei săptămâni va vedea lumina zilei volumul „Iubirea de Viață, Țară, Baștină și Neam”. Autorul Ion Perciun dedică această carte Centenarului UNIRII Basarabiei  cu Patria-Mamă, România, din 27 martie 1918.

Apariția cărții în mare măsură se datorează mecenatului Eugen Statnic, născut în anul 1929 la Pripiceni-Răzeși, județul Orhei, în familia parohului bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, satul care este şi baştina lui Ion Perciun.

Eugen Statnic a studiat la Liceul „B.P.Hașdeu” din Chișinău și la Liceul Ortodox din Cluj. A absolvit Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic din Timișoara, după ce lucrează mai mulți ani în cercetare în domeniul electronicii, publicând zeci de articole de specialitate și mai multe inovații. În ultimii ani de activitate lucrează pentru companii importante în SUA și Germania. De trei decenii locuiește în Germania, la Munchen. Este autorul a trei cărți de istorie. Este cunoscut ca renumit mecenat și mare îndrăgostit de plaiul basarabean, în deosebi de satul Pripiceni-Răzeși.

Cele 337 de pagini ale volumului cuprind proză, versuri şi o iconografie ilustrată „Baștina și băștinașii”.

Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns