Cinstește pe tatăl tău şi pe mama ta

În Duminica Sfintei Cruci, parohia Șestaci din cadrul Protopopiatului Șoldănești a organizat un extraordinar spectacol creștin cu genericul: ”Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta”. Evenimentul s-a desfășurat în casa de cultură și a fost organizat de către Larisa Antonovici, profesoară de religie la gimnaziul din sat, secundată de pedagogi, elevi, oameni de bună credință din localitate. Mesajul a fost de a respecta cea de-a cincea poruncă a Decalogului.

Spectacolul a demarat cu prezentarea celor 10 porunci, urmând cântece, poezii și scenete. Poeta Raisa Plăieșu a venit în scenă cu un buchet de poezii și cântece creștine. Interpreții din partea locului Angela Boleacu și Anatolie Rudei au uns sufletele celor prezenți cu înălţătoare cântări. Elena Chesov a lansat o cărțulie cu tematică creștină pentru cei micuți, iar Monica Pârlici, câștigătoarea concursului ”Moldova are talent” (2013), a venit cu un recital de poezie.

La eveniment au fost prezenți mai mulți slujitori, printre care prot. Vasile Rotari, protopop de Șoldănești, prot. Zosima Toia, protopop de Chișinău, originar din Șestaci, prot., prot. Alexandru Suvac, preot-paroh în satul Șestaci. Fiecare slujitor a venit cu un mesaj, încercând să trezească publicul la ascultare și grijă față de părinți și față de aproapele.

Prezent la sărbătoare, Iacob Guja, primarul satului Șestaci, a mulțumit sătenilor și oaspeților pentru participare și susținerea acestei activități plină de zidire duhovnicească.

Octavian Moșin,

președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși

Distribuie

Lasă un răspuns