Cine va mai avea acces la camerele de monitorizare

Ministerul Afacerilor Interne vrea să lărgească cercul persoanelor care vor avea acces la imaginile video transmise de ca-merele de monitorizare a traficului rutier. Este vorba de persoanele autorizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, Serviciului dirijare operațională și inspectare, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, autorităţii administrative din subordinea Ministerului Aface-rilor Interne, inclusiv persoanele autorizate din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, relatează Autostrada.

Potrivit proiectului de lege propus spre consultări publice, accesul acestor persoane la imaginile video vor ajuta la managementul eficient al situațiilor de criză în domeniul ordinii publice, precum și în caz de pericol sau de declanşare a situaţiilor excepţionale.

De asemenea, se propune extinderea termenului de ștergere automată a imaginilor din sistem, de la 3 luni la 12 luni din data înregistrării, dat fiind faptul că recent a fost modificat și termenul general de prescripție a răspunderii contravenționale, de la 3 luni la 12 luni.

În prezent, în calitate de utilizatori ai Sistemului sunt desemnate persoanele autorizate din cadrul Direcţiei generale monitorizare şi control trafic a Serviciului tehnologii informaţionale, inclusiv din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, dar și autorităţile administrative din subordinea MAI cu atribuţii de constatare a contravenţiilor din domeniul circulaţiei rutiere, investigare a încălcărilor fixate de Sistem.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns