Cine va conduce Inspectoratul General al Poliţiei

Vadim Cojocaru, general-maior de justiţie a fost numit de ministrul afacerilor Interne Pavel Voicu  şef al Inspectoratului General al Poliţiei. Asta după ce Gheorghe Balan, cel care a deținut funcția de șef-interimar al IGP din luna iunie până în prezent, și-a prezentat cererea de demisie.

Vadim Cojocaru s-a născut la 26 aprilie 1969 în satul Ţahnăuţi, raionul Rezina. A absolvit Colegiul auto şi drumuri din Chişinău, Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi Academia de Administrare Publică de pe lângă preşedintele Republicii Moldova, este magistru în drept constituţional şi administrativ.

   Din 1994 până în 2018 a deținut mai multe funcții în cadrul organelor de forță din R.Moldova. În 2009, Vadim Cojocaru a fost director general al Departamentului Instituțiilor Penitenciare. În 2012, acesta a ocupat postul de consilier al primarului general al municipiului Chişinău pe probleme de securitate şi ordine publică, iar din 2013 până în 2018 a deținut funcțai de director-adjunct al Centrului Național Anticorupție.

Distribuie

Lasă un răspuns