Cine şi din ce surse plăteşte pensionarilor suportul de 600 de lei?

Luni am fost cu nişte treburi la oficiul poştal Rezina.  Era multă lume, în majoritate persoane de vârsta a treia, venite să primească suportul financiar de 600 de lei, oferit, precum declara o lucrătoare de la ghişeu, de către Vlad Plahotniuc, preşedintele Partidului Democrat. Vă rugăm să confirmaţi ori să infirmaţi cu referire la acte oficiale sursa adevărată de plată a acestui suport financiar. Mie nu-mi vine a crede că V.Plahotniuc să scoată aşa nitam-nisam din propriul buzunar câteva sute de milioane de lei…

Nicolae Borş, or. Rezina

Potrivit www.monitorul.fisc.md, suportul unic de 600 lei este oferit din bugetul de stat, adică din impozitele plătite de contribuabili. Conform unei legi adoptate nu demult de Parlament, de acest suport vor beneficia 553 mii de persoane, inclusiv 422 mii beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, 114 mii de beneficiari de pensii de dizabilitate, 11 mii de beneficiari de pensii de urmaș și 584 militari în termen, ale căror pensie lunară nu depășește 2000 lei.

Listele beneficiarilor sunt întocmite de Casa Naţională de Asigurări Sociale, banii fiind distribuiţi prin intermediul oficiilor poştale sau cardurilor bancare la locul de trai. Dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic până la sfârşitul anului curent, mijloacele bănești pentru asemenea beneficiari se vor transfera spre plată pe parcursul anului 2019. Pentru acoperirea acestor cheltuieli în buget au fost prevăzuţi 335 mil. de lei, concretizează sursa citată.

Aşa că declaraţia privind sursa acestui suport bănesc este o simplă încercare de manipulare preelectorală a opiniei publice.

Reporter ”C”

Distribuie

Lasă un răspuns