Cine şi cum îşi face datoria faţă de alegători

Nominalizaţi aleşii locali din localitate sau raion (primari, demnitari de rang raional, consilieri) care, în opinia Dumneavoastră, îşi fac cu onoare datoria faţă de electorat.

Tudor Golub, Orhei: Îl nominalizez pe preotul Sergiu Aga – consi-lier independent, municipal şi raional de Orhei – pentru devotamentul de a-L sluji pe Bunul Dumnezeu, dar şi alegătorii orheieni, indiferent de simpatiile politice; pentru acţiunile sociale şi filantropice, pentru curaj şi abnegaţie în promovarea diverselor proiecte de dezvoltare şi susţinere comunitară; pentru faptul că a devenit un Agă al Românismului orheian!

 Alexandru Guşilo, Rezina: În opinia mea, consilierii sunt inutili. Este primarul, care răspunde de oraș/sat şi în fața legii, dar președinte de raion, consilieri raionali nu au dreptul la existență, sunt doar niște consumatori inutili ai bugetului public.

Arcadie Muşinschi, Rezina: Despre ce să vorbim dacă transpa-renţa decizio-nală şi execu-tivă este la nivelul zero? Mass-media, cu unele mici excepţii din motive obiective, dar şi subiective, nu poate informa despre multitudinea de probleme cu care se confruntă administraţiile publice locale de nivelele I şi II. Cât priveşte reţelele de socializare, ele practic nu sunt folosite în aceste scopuri.

 Eugenia Roșca, lidera AO “Concordia”, s. Inești: Apreciez mult activitatea lui Alexei Mereuță, consilier raional independent, care mai bine de 20 de ani este mandatat de alegători să activeze în Consiliul Raional Teleneşti. La alegerile trecute domnia sa și-a înaintat candidatura ca independent şi a câştigat scrutinul chiar dacă a avut o campanie destul de modestă – doar câteva clipuri video pe rețelele de socializare. Mai multă lume de la Telenești și Inești a preferat să dea voturile pentru dumnealui pentru că îl cunosc destul de bine după activitatea anterioară.

Lumea știe că Alexei Mereuţă a fost independent în acțiunile sale și când făcea parte din cadrul unei fracțiuni de partid, nu s-a sfiit deloc să meargă  contra opiniei majorității, manifesta iniţiativă, îşi motiva colegii să dea dovadă de discernământ în soluţionarea problemelor.

Alexei Mereuță este unul din aleșii locali care se bucură de respect chiar și în rândul oponenților politici și din motivul că nimeni altul n-a acumulat atâta experiență pozitivă pe parcursul anilor în construcții și reparații, valorificarea banului public.  

 Eugen Grabovschi, pedagog–pensionar, ex-parlamentar, s. Negureni:  Apreciez mult activitatea edililor locali în timpul pandemiei. De fapt, toată povara legată de izolarea persoanelor revenite din străinătate a căzut anume pe spatele lor. Au folosit toată energia, inteligența, istețimea pentru a le explica sătenilor pericolul real şi măsurile de precauţie.  Ion Popa, primarul de Negureni, de exemplu, a organizat conferințe video la temă pe rețelele de socializare, ex-primarul de Târșiței, Ion Tulbure s-a implicat benevol în procurarea și transportarea făinii de la moară către consăteni. Asociația primarilor din Telenești a intervenit cu demersuri către autorități, reuşind să le convingă să permită deschiderea în perioada lucrărilor de primăvară a magazinelor agricole și celor care comercializează piese de schimb pentru tehnica agricolă, activitatea cărora fusese suspendată în legătură cu pandemia de Covid-19.

 Ludmila Manoli, secretara Consiliului Local Inești, ex-primară de Inești: Cred că la capitolul realizări între consilierii locali din Ineşti cel mai bine se prezintă Serghei Bunescu, unul din oamenii noștri de afaceri, care întotdeauna a ajutat comunitatea indiferent de faptul dacă a avut sau nu mandat de ales local. Mai mult, el nu și-a afișat niciodată faptele. Cred că cel mai interesant exemplu este construcția unui pod peste Ciuluc, care se dărâmase din cauza mașinilor de mare tonaj. Noi, adică primăria, am depus o contribuție de circa 40 000 lei, dar partea leului în muncă și cheltuieli a avut-o firma gestionată de către domnia sa.

Apropo, tot dumnealui i-a dăruit grădiniței de copii din sat două scrâncioburi care au costat aproape 20 000 lei. Iniţiativa i-a aparținut domniei sale. Dar de câte ori a intervenit în cazul înzăpezirii drumurilor cu tractorul de la întreprindere! Adică a fost în toate timpurile Omul Cuvântului, alesul pe care te poți bizui întotdeauna.

Serghei Bunescu este la al doile mandat de consilier. Cel care îl exercită acum l-a obținut în calitate de candidat independent. A zis că este mai bine când săteanul votează pentru un om concret, de la care poate cere lucruri concrete.                                              

Distribuie

Lasă un răspuns