Cine se teme de Andrei Năstase?

Marţi dimineaţă am găsit lădiţele poştale din blocul nostru pline cu nişte tipărituri colorate executate la cel mai înalt nivel poligrafic, pe hârtie scumpă, „dedicate” lui Andrei Năstase, liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, candidat la funcţia de preşedinte al R.Moldova. Pe un portal am citit că acest pliant ar fi fost tipărit cu un tiraj de circa un milion de exemplare, informaţie care pare să fie veridică.

La tipografiile din Chişinău un asemenea pliant, chiar şi cu un asemenea tiraj, costă cel puţin 4-5 lei/exemplarul. Să ne întrebăm, cine şi-a putut permite să cheltuie câteva milioane doar pe o asemenea fiţuică? De ce ţinta atacului este anume Andrei Năstase şi nu alţi pretendenţi la postul nr.1 din R.Moldova? Cine nu se teme că pentru defăimarea publică a mai multor persoane, inclusiv a unui candidat la funcţia de preşedinte al ţării, ar putea fi tras la răspundere? În opinia mea, răspunsurile sunt la suprafaţă: doar diriguitorii actualei guvernări. Mai bine zis, cei care văd în Andrei Năstase şi Platforma DA cel mai puternic şi de temut adversar, capabil să le facă probleme serioase în caz dacă învinge în scrutinul prezidenţial.

Asemenea intervenţii electorale, de regulă, sunt practicate de nişte concurenţi laşi, cu multe păcate, incapabili de a se implica într-o luptă deschisă, cinstită. Orice tipăritură difuzată în masă, conform legii, trebuie să conţină date despre autorul sau comanditarul ei, tipografia unde a fost produsă, tirajul. Pliantul respectiv este complet anonim şi ilegal. În mod normal, organele de drept sunt obligate să depisteze şi să pedepsească penal autorii şi producătorii pliantului. Inclusiv şi pentru conţinutul minciunos, denigrator, care lezează demnitatea şi onoarea mai multor persoane. De fapt, nu cred că aceasta se va întâmpla, cum nu s-a întâmplat nici în alte cazuri similare, lucru care va demonstra cu vârf şi îndesat că în spatele „operaţiei” nu stă altcineva decât guvernarea.

La conţinut nu vreau să mă opresc. Oamenii cu mintea trează şi care se informează nu numai din sursele media controlate de guvernare vor înţelege, cred, cum să aprecieze intenţiile autorilor acestei şi altor tipărituri anonime, care, posibil, vor mai apărea pe parcursul aceste campanii electorale. 

Sursa foto: canal3.md

Tudor Iaşcenco

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns