Cine poate beneficia gratuit de vaccin antigripal

Centrul de Sănătate Publică Rezina a primit 2000 doze de vaccin antigripal, de care pot bene-ficia gratuit o anumită categorie de populaţie. 

Potrivit directoarei CSP Alina Chirtoacă vaccinul va fi utilizat pentru imunizarea contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire (bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, din instituțiile de asistenţă socială, copiii din orfelinate etc.).Beneficiile vaccinării împotriva gripei sunt: reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, vizitelor la medici, pierderilor zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea complicațiilor, spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

Potrivit directoarei CSP, vaccinul împotriva gripei protejează doar de gripa provocată de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B, și în nici un caz de alte infecții  respiratorii virale acute.

“Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă si recomandăm tuturor celor care se încadrează în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinarea în instituțiile medicale la locul de trai. Vaccinarea  este gratuită” a mai adăugat Alina Chirtoacă.

Foto simbol libertatea.ro.

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns