Cinci zile de activități sportive pentru copii la Telenești

Circa 160 de copii de vârstă școlără și preșcolară au participat pe parcursul a 5 zile la proiectul de popularizare a sportului şi modului sănătos de viață cu genericul OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS, care s-a desfășurat pe stadionul raional din Telenești. La activități au participat cadre de comandă de la Inspectoratul de Poliţie și Secția Situații de Urgență, pedagogi și părinți.

Copiii au fost antrenați în diverse activități: competiții cu mingea, jocuri distractive, diferite antrenamente ale pompierilor și salvatorilor.

Igor Legaci, președintele Federației raionale de fotbal, directorul școlii sportive din Telenești a relatat pentru “C” că proiectul respectiv a fost finanțat de către Ambasada Suediei la Chișinău:

”Am dorit ca pe parcursul a 5 zile să organizăm diferite activități distractive de popularizare a sportului și modului sănătos de viață, ceea ce ne-a reușit. Au participat mai multe eleve or, ne-am pus în gând să dezvoltăm fotbalul feminin. Copiii cu pedagogii lor şi părinții au participat la diverse activități sportive și de întremare a sănătății, au avut posibilitate să ia cunoștință de activitatea polițiștilor, pompierilor și salvatorilor. Vreau să mulțumesc la toți partenerii care au contribuit la organizarea acestui proiect, îndeosebi Federației Moldoveneşti de Fotbal, Ambasadei Suediei, Consiliului Raional Telenești, Direcţiei Educaţie, SRL Bercut-Grup, Inspectoratului de Poliţie Telenești, Gimnaziului M.Eminescu, Gradinițelor Andrieș și Guguță din centrul raional, dar şi  părinţilor care au fost alaturi de noi”, a declarat dl Legaci.

Sergiu Varvarici, profesor de educație fizică la Gimnaziul Mihai Eminescu a remarcat că pentru activitățile proiectului pedagogii s-au pregătit în modul cel mai serios:

”Noi, cei 14 pedagogi și antrenori, am avut instruiri la Vadul-lui-Vodă timp de o săptămână, unde ne-am familiarizat cu activitățile proiectului.  În afară de aceasta, am primit echipament nou, care ne va ajuta să organizăm procesul de educație fizică în școală. Am reușit să ne apropiem părinți, copii și pedagogi în ce privește cauza promovării modului sănătos de viață. A fost o activitate sportivă de masă, care a întrecut toate așteptările noastre”, a menționat dl Varvarici.

Pedagogii au mai remarcat că, de pe urma proiectului respectiv, instituțiile implicate vor beneficia de inventar sportiv în valoare de circa 100 000  de lei.

Ion Cernei      

 

Distribuie

Lasă un răspuns