Cinci instituții media regionale vor beneficia de granturi mici pentru asistență tehnică și îmbunătățiri IT, CUVÂNTUL printre ele

La sfârșitul lunii februarie 2020, Asociația Presei Independente (API) a anunțat concursul de granturi mici în cadrul Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT, destinat instituțiilor mass-media regionale independente. Din totalul de 16 redacții și organizații care au depus 17 dosare la concurs, au fost selectați cei cinci câștigători ai concursului. Este vorba de postul de televiziune Bas TV din Basarabeasca, postul de televiziune prin Internet Lik TV din Râbnița, ziarul „Cuvântul” din Rezina, portalul Nokta.md din Comrat și postul regional de radio Eco FM.

Redacțiile selectate vor primi din Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT câte un grant de până la 2000 Euro, iar resursele vor fi destinate dezvoltării capacităților tehnice ale redacțiilor regionale și anume:

  • consultanță și asistență tehnică pentru îmbunătățiri IT (servicii de programare și dezvoltare IT, web design, aplicații pentru publicitate online, alte setări și îmbunătățiri tehnice);
  • procurarea softurilor necesare;
  • procurarea echipamentului necesar pentru consolidarea capacității tehnice (cu specificarea exactă a parametrilor tehnici).

Redacțiile beneficiare vor încheia un contract cu API, obligându-se să utilizeze sursele oferite în strictă conformitate cu destinația aprobată inițial și să prezinte rapoarte narativ și financiar de realizare a proiectului.

Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este parte a Școlii de management și publicitate pentru mass-media regionale, desfășurată în Republica Moldova de API și FOJO Media Institute (Suedia).

Concursul de granturi mici a fost deschis tuturor instituțiilor mass-media regionale independente, iar pentru cei interesați la 25 februarie 2020 a fost organizat un webinar cu experta din Rusia, Galina Komornikova, care le-a dat recomandări participanților cum să planifice corect investițiile în tehnologii.

Programul de granturi mici – Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este realizat de Asociația Presei Independente (API) cu sprijinul FOJO Media Institute din Suedia și cu suportul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției suedeze pentru dezvoltare internațională

Distribuie

Lasă un răspuns