Cimitirul militar de la Mana va fi restaurat de Statul Român

Statul român va restaura cimitirul militar de la Mana (Orhei) şi mormintele celor patru eroi români din Baimaclia (Căuşeni), se menţionează într-un comunicat mediatizat de serviciul de presă al parlamentarului român Constantin Codreanu. 

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Parlamentului României, deputatul Constantin Codreanu, a anunțat despre restaurarea cimitirului românesc de la Mana, Orhei, Republica Moldova.

Ministerul Apărării Naţionale de la București arată, într-un răspuns la întrebarea parlamentară formulată de către deputatul Constantin Codreanu privind starea cimitirelor româneşti din Republica Moldova şi a mormintelor eroilor români, că a fost fundamentat proiectul de restaurare a Cimitirului de onoare românesc de la Mana, raionul Orhei. Această necropolă de război adăposteşte mormintele a 16 eroi români. Suma necesară implementării proiectului, respectiv 125.000 lei cu TVA, a fost solicitată prin bugetul de stat aferent anului 2019.

Distribuie

Lasă un răspuns