Chiștelnițenii au deschis cu mult fast sezonul sportiv

Premiul mare la lupta națională trânta, berbecul viu, l-a câștigat Andrei Popescu.

 

Duminica trecută, la Chiștelnița, raionul Teleneşti, s-a dat startul în mod solemn sezonului sportiv,  eveniment la care au asistat un număr mare de săteni. Competiţiile au întrunit peste 10 probe sportive pentru toate vârstele şi capacităţile.

Vladimir Stratulat, consilier local și raional, a remarcat că sărbătoarea a fost una deosebită:

”Am reușit construcția unui complex sportiv chiar lângă căminul de cultură, am amenajat scuarul cu un havuz, astfel am făcut un loc de agrement nu mai rău ca la oraș”, a menționat consilierul.

Constantin Ciobanu, primarul localității, a menționat că deschiderea sezonului a fost de fapt un festival al sportului:

”Am inițiat probe pentru toate vârstele şi gusturile: alergări, volei, lupte libere, joc de dame, etc., ca să se  poată manifesta toţi doritorii. La fiecare probă am acordat premii bănești pentru primele trei locuri. Am comemorat veteranii sportului trecuți din viață, dar nu am uitat nici de cei care mai activează între noi. Este o tradiție bună, care ține de câteva zeci de ani, dar de fiecare dată încercăm să întroducem elemente noi spre a face această sărbătoare mai interesantă pentru săteni”, a menționat primarul.

Manifestarea sportivă a durat de dimineață până seara, când au fost premiaţi câștigătorii.

La jocul de dame cel mai puternic a fost Vladimir Stratulat; la alergări – Macar Stratulat în vârstă de 14 ani. Meciul de fotbal între echipele din satul vecin Țânțăreni și din Chiștelnița a fost câștigat de oaspeți. Dar au întrunit mulţi suporteri şi bătăliile între echipele de băieți și fete din localitate.

Ion Cernei 

 

Distribuie

Lasă un răspuns