Chişinăuienii şi bălţenii – favoriţi pe listele partidelor în circumscripţia naţională

Partidul Comuniştilor a prezentat la CEC lista modificată a candidaţilor pentru alegerile parlamentare pe circumscripţia naţională. Printre cei 54 de candidaţi 17 sunt cu domiciliul în Chişinău, iar regiunea Orhei este reprezentată de patru persoane inclusiv soţii Svetlana şi Veaceslav Căpăţână din Orhei, Ana Cuceinic din or. Şoldăneşti şi Serafima Borgan, 77 de ani, din Rezina, care a mai făcut parte din Parlamentul R.Moldova în timpul guvernării PCRM de după 2001. Cele mai mari şanse să ajungă în parlament (dacă PCRM va trece pragul electoral) le are Svetlana Căpăţână, situată pe poziţia  9, toţi ceilalţi fiind plasaţi în jumătatea a doua a listei.

37 de candidaţi incluşi în lista PSRM pe circumscripţia naţională au domiciliul în capitală şi doar unul, Mihail Paciu reprezintă cele patru raioane din regiunea Orhei.

Şi prima jumătate a listei PDM este dominată de chişinăuieni.  Regiunea Orhei  este reprezentată pe această listă de 4 persoane: Svetlana Rotundu, preşedinta raionului Şoldăneşti ocupă poziţia 12, iar Pavel Ianeţ, Serafim Rogati din Orhei şi Alina Pugacescu din Saharna Nouă  sunt plasaţi în coada listei.

Pe lista Blocului Electoral ACUM din regiunea Orhei figurează o singură persoană  –  Mariana Cuşnir, din Orhei.

Dar cea mai curioasă listă este cea a Partidului Regiunilor, pe care din 43 de candidaţi 30 sunt din municipiul Bălţi.

Reporter „C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns