Chiril Moțpan: Dacă Dodon este implicat în expulzarea profesorilor turci, voi cere demisia lui

Expulzarea profesorilor turci în 2018, o „ordinară răpire de persoane”. Este conlcuzia lui Chiril Moțpan, președintele comisiei parlamentare de anchetă (Europa liberă).

Chiril Moțpan, deputat PPDA, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, susține că dacă președintele Igor Dodon este implicat în vreun fel în dosarul legat de expulzarea cetățenilor turci, care a avut loc anul trecut, el va cere demisia șefului statului.

Parlamentarul spune că Igor Dodon se regăsește într-un demers al său adresat Serviciului de Informații și Securitate pe subiectul cu privire la expulzarea cetățenilor turci și așteaptă răspuns, transmite IPN.

Potrivit lui, indiferent că este președinte de stat sau nu, dacă Igor Dodon este implicat în cazul acesta, Chiril Moțpan va cere demisia lui. „Dintr-o discuție cu un procuror, se pare că primul interes a fost al domnului Plahotniuc”, a afirmat politicianul.

În ceea ce privește informațiile pe care le-a făcut publice marți, 19 noiembrie, referitor la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și fostul șef al acestuia, Serghei Pușcuța, Chiril Moțpan spune că discuții referitor la acest subiect au avut loc înainte de învestirea actualului Guvern. Deputatul susține că, din informațiile pe care le deține, nu exclude că Serghei Pușcuța, care acum este ministru al Finanțelor, cunoștea și participa la anumite scheme.

Chiril Moțpan spune că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a confirmat că documentele pe care le-a transmis instituției au ajuns la destinație. „Cu siguranță procurorii vor investiga acest lucru. (…) În documentele astea sunt o sumedenie de firme, nume, dovezi unde se transferă banii”, a afirmat parlamentarul, concretizând că informațiile le-a primit de la instituțiile de stat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns