China a raportat o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după patru zile consecutive în care bilanțul s-a aflat în scădere

China a raportat o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după patru zile consecutive în care bilanțul s-a aflat în scădere. Cauza ar fi cetățenii infectați în străinătate cu virusul 2019-nCoV, relatează Mediafax.

China continentală a confirmat marți 24 de cazuri noi, înregistrând o creștere față de cele 19 persoane infectate în ziua precedentă. Dintre noile cazuri, 10 sunt importate, ridicând numărul cetățenilor chinezi infectați peste granițele țării la 79. Aceștia au călătorit în zone intens afectate de virus, precum Italia și Statele Unite.

Situația epidemiei în provincia Hubei, considerată epicentrul focarului, se află în curs de stabilizare, numărul cazurilor depistate fiind în scădere de șase zile. În Wuhan, capitala provinciei, au fost raportate marți 13 noi infecții cu coronavirus.

Președintele Xi Jinping a vizitat marți orașul Wuhan, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei la finalul anului trecut. Câteva orașe din Hubei au început deja să slăbească restricțiile privind circulația persoanelor și a mărfurilor.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală a depășit pragul de 80.000. De asemenea, numărul oficial al deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 3.158 în cursul zilei de marți.

Sursa: jurnal.md

Distribuie

Lasă un răspuns