China a întrecut Rezina

Conform informației canalului de televiziune oficial chinez CCTV, citat de Agerpress, la sfârșitul lui 2016, după trei ani de lucrări de construcție, chinezii au inaugurat darea în folosință a podului Beipanjiang.

Acest pod face legătura între provinciile Yunnan și Guizhou din sudul Chinei. Podul are o lungime de 1.341 de metri și se ridică la înălțimea de 565 de metri deasupra râului Nizhi. Astfel, acest pod a devinit cel mai înalt pod din lume. Lucrările, la care au participat peste 1000 de persoane, au început în anul 2013 și s-au încheiat în septembrie 2016 și au costat un miliard de yani, sau aproximativ  138 milioane de euro.

Informația în cauză mi-a amintit de epopeea construirii drumului de ocolire a orașului Rezina, care durează de prin anii optzeci ai secolului trecut. Faptul că China a întrecut Rezina (în problema dată!) nici că se discută. Însă apare fireasca întrebare: cât costă lucrările la drumul nostru, care timp de trei decenii și mai mult se construiește și se construiește…

Foto: doza de bine. 

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns