Chicu: “Președinți și prim-miniștri vom mai avea. Nu știu, însă, dacă vom mai avea un asemenea Procuror General ca Dl Alexandru Stoianoglo”

În această dimineață, premierul Ion Chicu a publicat un mesaj pe pagina sa oficială în care a denunțat „tentativele” de înlăturare a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Șeful Executivului a îndemnat cetățenii să se unească pentru a susține eforturile acestuia, despre care a spus că „un asemenea procuror general nu va mai fi”.

„Politicieni, Președinți și prim-miniștri vom mai avea. Au mai fost, vor mai fi. Nu știu, însă, dacă vom mai avea un asemenea Procuror General ca Dl Alexandru Stoianoglo. Acest om a început să lucreze așa cum i se cuvine unui Om cu respect față de țară și jurământul depus. Investigarea reală a furtului miliardelor în anii 2011-2015 a început abia în decembrie 2019, când Dl Stoianoglo a preluat conducerea PG. Acest lucru nu place celor care au furat miliardul. Tentativele de a-l descuraja și chiar înlătura din funcție pe Dl Stoianoglo au și început. Ce naivitate să crezi, că un asemenea Om poate fi influențat/cumpărat/oprit. Mai ales, că procesul decriminalizării și dezoligarhizării țării este ireversibil și nu mai depinde de „voința politică” a beaumondului de la Chișinău.”, a scria Ion Chicu în postarea sa.

Premierul a afirmat că va solicita ajutorul „bilateral și altor guverne din Uniunea Europeană și nu numai.”

El a declarat că marți a discutat cu ambasadorul Letoniei la Chișinău și a fost asigurat că echipa comună de investigare a furtului miliardului va începe în curând activitatea.

„Dacă vrem să supraviețuim ca stat, trebuie să ne unim cu toții și să susținem eforturile Procurorului General. Dacă această crimă rămâne nepedepsită – acesta este scopul mișcărilor politice de ultimă oră și a tentativelor de a-l înlătura pe Dl Stoianoglo, țara nu mai are viitor. O spun cu toată convingerea și cunoștința de cauză.”, a mai adăugat Chicu.

 

Declarațiile premierului vin în contextul în care ieri, 19 mai 2020, președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Înalta Curte urmează să examineze o sesizare în privința legalitatea concursului prin care Alexandr Stoianoglo a fost ales în funcția de procuror general.

Printre autorii sesizării la Curtea Constituțională sunt deputați din grupul Pro Moldova, dar și deputați PDM, inclusiv Pavel Filip, Dumitru Diacov și Nicolae Ciubuc.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns