Chicu : “Investițiile în aeroport se fac din taxele exagerate pe care le percep acești monopoliști”

Modul în care „Avia Invest”, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, își onorează obligațiunile investiționale urmează să fie verificat de Agenția pentru Priorități Publice și ministerele de profil până pe 1 februarie. Despre acest lucru s-a discutat la ședința Guvernului, unde premierul Ion Chicu a declarat că deține informații că investițiile se fac nu din banii investitorului, ci din taxele exagerate percepute de la cetățeni.

În cadrul ședinței, Chicu a cerut instituțiilor să finalizeze evaluarea în raport cu „Avia Invest”, despre care a spus că „a preluat în 2013 în gestiune Aeroportul Internațional Chișinău în urma unor proceduri trucate de către Guvernul de atunci”.

„Noi avem deja informația că investițiile se fac nu din sursele financiare ale așa-zisului investitor, dar din taxele exagerate pe care le percep acești monopoliști, de la fiecare cetățean. Către 1 februarie să fie rezultatele acestei verificări, vă rog. Și în cazul confirmării informației pe care o avem astăzi, Ministerul Justiției, APP, întreprindeți pașii respectivi spre rezilierea contractului cu acest așa-numit investitor”, a menționat Ion Chicu.

Distribuie

Lasă un răspuns