Cheia succesului

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova cu Uniunea Europeană este cheia succesului pentru un agricultor din oraşul Şoldăneşti. Graţie partenerilor europeni, Vasile Nasu a atras din exterior în afacerea lui investiţii în sumă de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Antreprenorul recunoaşte că îi este dificil, pentru că munceşte zi şi noapte. El însă se bucură de livezile de pruni, meri, peri, de faptul că este singurul în raion care are în toamnă căpşuni, diferite verdeţuri.

Vasile Nasu are în gestiune peste 20 de ha de terenuri agricole şi susţine că semnarea Acordului de Asociere i-a oferit mai multe oportunităţi de a se afirma.

Agricultorul menţionează că a încercat să îşi dezvolte businessul prin diferite modalităţi. Pentru asta a aplicat la diverse programe de finanţare şi instruire. Dânsul a solicitat şi asistenţă specializată de la profesioniştii din domeniu.

Bărbatul susţine că odată cu dezvoltarea afacerii sale, sporeşte şi numărul angajaţilor. Dacă iniţal lucrau vreo câţiva oameni, actualmente, în activităţile întreprinderii sunt antrenate zece persoane.

Vasile Nasu spune că proiectele europene nu înseamnă doar bani, dar şi responsabilitate. Dânsul susţine că respectă condiţiile şi standardele europene.

Tânărul agricultor a precizat pentru reportera noastră că Uniunea Europeană poate fi o poartă spre îndeplinirea viselor pentru businesmanii din agricultură.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns