Certificat de credibilitate pentru o întreprindere din Chițcani

Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Telenești a acordat Certificat de credibilitate Cooperativei de Producere ”Chițcani” în semn de gratitudine pentru achitarea la timp a impozitelor și taxelor către stat pe parcursul unei perioade mari de timp. Certificatul respectiv i-a fost înmânat dlui Sergiu Găină, conducătorul întreprinderii, de către Ion Frunză, șeful IFS.

După cum ne-a relatat dl Frunză, acesta este primul Certificat de credibilitate înmânat unui agent economic local în ultimii doi ani:

”Pentrtu a obține un ”Certificat de credibilitate” agentul economic trebuie să întrunească câteva criterii, care țin de un număr stabil de angajați, achitarea la timp a taxelor și impozitelor, alte acțiuni specifice ce-l caracterizează drept un contribuabil onest”, a remarcat dl Frunză.

Serghei Găină, la rândul său, a menţionat că achitarea impozitelor către stat trebuie să fie o datorie patriotică a fiecărui cetățean.

”La noi activează 40 de angajați și ne ocupăm în exclusivitate de agricultură. Anual  achităm circa 700 mii de lei impozite și taxe. Totodată, în calitate de contribuabili, ne interesăm ca acești bani să fie valorificați cu socoteală”, a relatat pentru ”C” conducătorul întreprinderii.

Serviciul Fiscal de Stat a selectat 53 de contribuabili din ţară, care au dat dovadă de grad înalt de conformare fiscală voluntară prin calcularea corectă, raportarea, vărsarea deplină și la timp la Bugetul Public Național. Aceste întreprinderi vor fi scutite pentru următorii doi ani de controale fiscale.

Ion Cernei                     

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns