Cercul pandemiei se strânge

La ora actuală raioanele Rezina, Soldanesti  si Telenești rămân albe he harta răspândirii virusului Covid-19. Între timp, în jur situația se complică.

Zilele trecute primul  caz pozitiv de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în Pohorniceni, Orhei.  De asemenea , între cele două persoane contaminate cu COVID-19 înregistrate în stânga Nistrului, este și un bărbat din Rîbnița în vârsta de 37 de ani. Autoritățile de la Tiraspol anunță că bărbatul a fost plasat într-un centru de carantină din Slobozia.
Apropo, circulația pe traseul Rezina-Rîbnița și alte puncte de trecere peste Nistru au fost sistate încă pe 18 Martie 2020. Dar lumea vobește că unele personae traversează Nistru în ambele direcții cu bărcile. Testarea suspecților că ar fi contaminați cu Covid-19 din partea stângă a Nistrului se face la Chișinău.

În această situație autoritățile din Rezina, prin intermediul surselor de socializare și media atenționează populația că mai multe persoane neglijează regulile de prevenire a COVID-19 astfel zădărnicind măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului. Autoritățile atenționează că vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale şi penale, amenzi până la 50 mii de lei sau 3 ani de închisoare, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire.
Pentru a nu aajunge la aceste pedepse lumea este chemată:

-Evitați locurile publice. Stați acasă!;
-Păstrați distanța socială de minim 1 m;
-Cei care au revenit din străinătate,
autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;
-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

 

Distribuie

Lasă un răspuns