Ceptura s-a înfrățit cu Peresecina

O nouă înfrățire între două localități din România și Republica Moldova. Este vorba despre comuna Ceptura din județul Prahova și satul Peresecina din raionul Orhei.

Primarul de Ceptura, Constantin Chioveanu (în dreapta)și edilul de Peresecina, Nicolae Buzu, au semnat vineri, 18 noiembrie, la Peresecina acordul de înfrățire.

Comuna Ceptura este formată din cinci sate: Ceptura de Jos, Ceptura de Sus, Şoimeşti, Rotari şi Malul Roşu, fiind aşezată pe mai multe dealuri şi văi priporoase, care coboară în trepte spre sud, făcând legătura între podişul munţilor Ciucaş şi câmpie. Datorită poziţionării geografice şi a reliefului, principala activitate economică în zona Ceptura este viticultura. Firmele cu profil viticol produc vinuri foarte apreciate pe toate meridianele, multe dintre acestea fiind destinate comercializării pe o piaţă exclusivă.

Satul Peresecina este așezat într-o regiune colinară și de șes, de-a lungul șoselei Orhei-Chișinău. Distanța până la Chișinău este de 28 km, până la Orhei – 18 km. Peresecina este specializată în viticultură şi vinificaţie.

Cea mai recentă înfrățire între entități administrative din România și Republica Moldova a avut loc săptămâna trecută. Municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni din Republica Moldova au încheiat miercuri o înțelegere de colaborare.

www.infoprut.ro

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns