Centru comunitar menit să ne schimbe viaţa

Centrul comunitar “Seniorii activi” are şi menirea de a consolida legătura dintre generaţii.

Noi, pensionarii din satul Sămăşcani, raionul Şoldăneşti, suntem nespus de bucuroşi că avem un centru comunitar în sat, unde ne adunăm, discutăm, activăm, cu alte cuvinte, mai uităm de singurătate, de grijile cotidiene şi chiar de problemele de sănătate.

Suntem recunoscători celor care au depus multe eforturi pentru a deschide acest centru. Este vorba de doamna Lilia Gavrilan, primara satului şi membrii grupului de iniţiativă, autorii principali ai acestei acţiuni de voluntariat.

La fel şi celor care instruiesc astfel de organizaţii nonguvernamentale cum să ne facă activităţile mai interesante, mai plăcute, mai utile. Bunăoară, la 16-18 iulie HelpAge Moldova a organizat un training pentru seniorii activi, care să-i alimenteze cu idei noi. Aceştea sunt oamenii care ţin la comunitatea noastră şi le pasă de tot ce se petrece în satul natal.

Iar zilele trecute a avut loc o întrunire a membrilor centrului “Seniorii activi”(aşa se numeşte centrul nostru), la care doamna Ecaterina Ungureanu, lidera grupului de iniţiativă, ne-a informat despre lucrările seminarului de instruire de la Bucureşti, la care a participat şi dumneaei, împreună cu doamnele Viorica Danilescu, coordonatoare de proiect HelpAge Moldova, mentorele Lilia Melnicenco şi Tatiana Vrăjitoru. Dumnealor ne-au adus informaţii interesante şi actuale, pentru a ne inspira în activitatea noastră.

Natalia Munteanu

Distribuie

Lasă un răspuns