Cel de-al doilea Orășel al siguranței rutiere va fi construit la Rezina

Într-o ședință de lucru cu primarii și conducătorii serviciilor desconcentrate în raionul Rezina, șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Gheorghe Cavcaliuc a menţionat că s-a reușit atragerea unui grant pentru amenajarea unui Orășel al siguranței rutiere pentru copiii din Rezina. Asta după ce  asemenea obiectiv a fost construit în orașul Ungheni, proiectul fiind susținut financiar de către Ambasada Germaniei în Republica Moldova, a precizat Gh. Cavcaliuc.

Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina a concretizat pentru CUVÂNTUL că Orășelul siguranței rutiere are menirea de a familiariza copiii de la o vârstă fragedă cu strada, transportul auto și regulile de circulație rutieră şi va fi unul zonal, adică aici vor fi instruiți și copiii din raioanele vecine, inclusiv din regiunea transnistreană

Orășelul siguranței rutiere va fi construit în cartierul de blocuri cu 9 nivele din strada Vladimir Pirogov. Consiliul Orășenesc Rezina a alocat terenul respectiv. La moment se elaborează proiectul viitorului Orășel, care va fi gestionat de către efectivul IP Rezina, în special de către specialiștii de la Poliția rutieră, care vor desfășura ore instructive cu micuții de la grădinițe, dar și cu elevi de la școli. 

 Construcția va fi finanţată din grantul oferit de Ambasada Germaniei la Chișinău în mărime de 60 000 de euro. Se prevede că pe terenul dat va fi construit un mini orășel cu străduțe, semafoare improvizate, treceri pietonale, semne de circulație, etc.

În imagine: Primul orăşel de acest fel a fost construit la Ungheni în vara anului trecut. Foto provincial.md

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns