CEC: Partidul Șor trebuie să restituie statului 2 milioane de lei

CEC: Partidul Șor trebuie să restituie statului

2 milioane de lei

Valeriu Munteanu, ex-candidat al Blocului ACUM la Orhei, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o contestație în care semnala că Partidul Șor ar fi obținut donații de peste 3 milioane de lei cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

Președinta CEC, Alina Rusu, a menționat că Partidul Șor a câștigat donații financiare de la diferiți operatori economici, care anul trecut au beneficiat de bani publici, ceea ce reprezintă o încălcare a Codului Electoral, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

În acest sens, membrii CEC au adoptat o hotărâre prin care Partidul Șor va fi obligat să întoarcă statului 2.090.000 de lei în timp de jumătate de an.

De asemenea, CEC va sesiza Procuratura Generală în cazul firmelor care au donat bani Partidului Șor în campania electorală.

Cu o replică în cadrul ședinței a venit membrul CEC, Vladimir Șarban, care s-a arătat indignat că sesizarea este examinată la aproape două luni de când a fost depusă. Șarban a mai adăugat că această încălcare ar fi putut influența rezultatele alegerilor parlamentare, iar dacă ar fi fost examinată la timp, formațiunea putea fi exclusă din cursa electorală.

Distribuie

Lasă un răspuns