CEC nu a înregistrat Partidul Sor pentru alegerile parlamentare.

CEC nu a înregistrat Partidul Sor pentru alegerile parlamentare. În acte au fost depistate mai multe nereguli.
Partidul Sor nu a fost inregistrat la CEC pentru alegeriloe parlamentare din februarie pentru că în pachetul de acte depuse de reprezentantii formaţiunii au fost depistate mai multe nereguli.

Alina Rusu, preşedintele CEC a declarat că partidul poate corecta erorile si veni cu o nouă cerere la acest subiect .Toate cele 51 persoane inclusi în listă au avut certificate de integritate de la ANI, a mai menţionat Alina Rusu.

Totodata, CECEU Orhei a înregistrat primul candidat la funcția de deputat!

Consiliul Electoral de Circumscripție Orhei l-a înregistrat în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe Vasile Costin, care reprezintă Partidului Democrat. Decizia de înregistrare a fost aprobată în ședința de miercuri, 2 ianuarie.

Până joi la CECEU Orhei au mai fost depuse cereri pentru eliberarea listelor din partea candidaților PSRM– Mihail Catraniuc, PCRM – Svetlana Căpățină, Partidului Șor – lan Șor şi blocului ACUM – Valeriu Munteanu. De asemenea deputatul PL Roman Boţan a anunțăt într-o postare pe facebook că a depus actele pentru a le fi înregistrat grupul de inițiativă în circumscripțiia uninominală Ivancea. Iar colegul său de partid, fostul vicepreședinte al raionului Orhei Dorin Zghibarță va candida în circumscripția nr.18 Orhei.
Fostul șef al Direcției Sănătății din Chișinău, liberalul Mihai Moldovanu, a anunţat pe pagina sa de Facebook că intenționează să candideze la parlamentare pe circumscripția uninominală nr.14, Telenești, care este locul său de baștină, menţionând că va reprezenta alegătorii unioniști și pro-europeni.
Ex-liberalul Valeriu Munteanu a explicat decizia sa de a candida la Orhei prin faptul că a dorit „să transmită un mesaj puternic de descurajare a preaslăvirii hoților politici și de încurajare puternică a celor care cred cu adevărat că binomul Plahotniuc-Dodon (și servitorul lor Șor) poate fi înfrânt.

Distribuie

Lasă un răspuns