CEC a stabilit cuantumul subvențiilor de stat pentru partide în 2017

Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2017 destinate partidelor politice conform performanțelor obținute la ultimele alegeri, transmite IPN.

Cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat acordat partidelor politice în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 este de circa 1,11 lei. Cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 este de circa 0,47 lei.

Subvențiile alocate de la bugetul de stat vor fi virate în conturile bancare special destinate în acest sens deschise de către partidele politice, informația fiind prezentată Comisiei. Acestea se vor transfera partidelor politice lunar.

Valoarea totală a subvențiilor de stat acordate pentru anul 2017 partidelor, ca urmare a celor două scrutine, este de 40 de milioane de lei. Cele mai mari subvenții lunare de pe urma celor două scrutine le va încasa Partidul Liberal Democrat – peste 713 mii de lei lunar, PSRM – peste 626 de mii de lei și PDM – peste 625 de mii de lei lunar.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns